Hållbarhet
Dalahusgruppen verkar för ett hållbart byggande genom att utveckla och optimera trä som byggnadsmaterial och skapa förutsättningar för våra kunder att öka trähusbyggandet.
Hållbart byggande
Dalahusgruppen har stor kunskap i att optimera trästommar så att det verkligen ger effekt i klimatberäkningarna. Vi kan maximera klimatnyttan genom att ha kontroll på hela kedjan, från konstruktion till produktion och montage. Företagets verkliga styrka är innovativ- och resurseffektiv användning av trä.
Ökat användande av trä som byggmaterial är bra för byggnadens klimatpåverkan ur ett livscykelperspektiv. Vi vill bidra till ett ökat användande av trä i byggnader och leverera miljömässigt hållbara lösningar. Genom aktiva val och handlingar genom hela produktions- och montageverksamheten vill vi minska klimatavtrycket, så att hela leveransen gör en mätbar skillnad i projektets miljö- och klimatkalkyl. Vår styrka är innovativ och resurseffektiv användning av trä vilket innebär att vi har stora möjligheter att medverka till hållbara lösningar ur ett livscykelperspektiv.
Växande träd lagrar in koldioxid i form av kolföreningar i sin ved. Koldioxiden som lagrats i trädet finns sedan kvar under dess hela livslängd, även efter det att det sågats ned och blivit till byggnadsmaterial eller andra träprodukter. Ur klimathänsyn är det alltså bra att använda trä till sådant som har lång livscykel, exempelvis byggnadsstommar.
Kontinuerligt förbättringsarbete
Dalahusgruppen driver ett kontinuerligt förbättringsarbete inom hållbarhet, som en naturlig och integrerad del i våra processer. Miljöarbetet bygger på god medvetenhet om företagets miljö- och klimatpåverkan och vi arbetar aktivt med att förbättra processer, produkter och tjänster för att optimera hållbarheten genom alla led i verksamheten.
Dalahusgruppen sätter miljömål för sitt hållbarhetsarbete inom områdena resursförbrukning, klimatpåverkan, biologisk mångfald, avfallshantering, kemikalieanvändning.
Samarbeten med leverantörer
Vår strävan är att bara köpa träprodukter från leverantörer som är certifierade enligt FSC och PEFC. De är de två ledande certifieringssystemen för skogs- och sågverksindustrin och reglerar hur skogen ska brukas på ett långsiktigt ansvarsfullt sätt och gör virket spårbart.
De samarbeten som vi inleder ska bygga på samsyn omhållbarhet. Genom att arbeta med andra medvetna leverantörer kan vi säkerställa att vi levererar produkter och tjänster av högsta kvalitet med bästa miljöprestanda.
Ekonomisk hållbarhet
Vi strävar efter en hållbar utveckling där vi skapar förutsättningar för verksamhetens ekonomiska utveckling och samtidigt tillgodoser människors behov utan att överskrida planetens ekologiska gränser. Verksamheten ska bedrivas långsiktigt och lönsamt utan att stå i vägen för social och ekologisk hållbarhet. Ett lönsamt företag med sunda affärer bidrar till en hållbar samhällsutveckling för kommande generationer.
Social hållbarhet
Våra anställningsvillkor följer gällande kollektivavtal och lagar. Alla medarbetare skall behandlas likvärdigt och ges samma förutsättningar vad gäller rekrytering, lön- och anställningsvillkor, kompetensutveckling, arbetsmiljö, föräldraskap och bemötande på arbetsplatsen. Våra medarbetare har rätt att organisera sig fackligt, gå med i föreningar och förhandla med oss som arbetsgivare.
Likabehandling
Vi anser att människor med olika erfarenheter och perspektiv är en avgörande faktor för att skapa en framgångsrik organisation. Vi strävar efter en ökad mångfald i vår verksamhet då det skapar en mer utvecklande arbetsplats.
Alla våra medarbetare ska ges samma rättigheter och möjligheter oavsett kön, könsöverskridande identitet, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.